fbpx Over Altorffer - Altorffer

Drukkerij Roosendaal

Sinds 1784

Al 240 jaar creatief en vernieuwend

Een ambitieus team met een schat aan ervaring. Vakmensen die altijd vooruit gaan, samen met jou en jouw klanten. Dat zijn wij. Niet voor niets bestaat Altorffer al ruim 240 jaar. Kennis uit het verleden combineren we met de innovaties van morgen. En daar profiteer jij van.

240 jaar? Ja, ruim 240 jaar! Stel je eens voor: Altorffer-drukkers waren er al tijdens de Franse revolutie. Daarmee zijn we met trots een van de oudste drukkerijen van Nederland. Kijk je even mee naar onze rijke historie?

Zwitserland

oorsprong in 1784

Het verhaal van Altorffer begint met de geboorte van de Zwitserse Johan Coenraad Altorffer in 1750. Als soldaat komt hij met zijn vader terecht in het Zeeuwse Middelburg. Daar openen zij samen op 5 februari 1784 een drukkerij in het centrum.

240 jaar

Een beetje hulp

In 1838 nemen de kleinzoons van Johan Coenraad het bedrijf over. Zij noemen de drukkerij J.C. & W. Altorffer. In de Eerste Wereldoorlog is er financiële hulp nodig om het bedrijf voort te zetten. Zodoende wordt in 1918 de vennootschap Middelburg NV Boekdrukkerij en Binderij opgericht. En start de eerste directeur die geen lid is van de familie Altorffer.

Vaste waarde

Gevestigd in roosendaal

Na de vernietigingen in de Tweede Wereldoorlog en de toename van het autoverkeer, werkt Middelburg aan haar wederopbouw. Daarom moet in de jaren 60 de drukkerij worden gesloopt. Er is op dat moment in Middelburg geen geschikte vervangingsplek. De directie besluit te verhuizen naar Roosendaal. Op 2 januari 1969 is de Middelburgse periode definitief afgesloten. Een nieuwe stad, een nieuw tijdperk!

Vandaag de dag

Uitbreiding

Tot 29 januari 2004 blijft Altorffer gevestigd aan de Kooldreef 10. Maar het gaat goed en het pand wordt te krap. We kopen en verbouwen het pand achter de oorspronkelijke drukkerij. In de nieuwbouw vind je nu het kantoor en de prepress. De drukkerij staat op de oude en vertrouwde plek. Wil je weten hoe dat eruit ziet? We geven je met plezier een rondleiding.

Wij werken al jaren met plezier voor

De beste vakmensen leveren werk van topkwaliteit

Je kunt niet 240 jaar bestaan zonder bij te blijven. Dat weten wij als geen ander. Daarom is onze blik steeds gericht op de toekomst. We investeren in de nieuwste en meest moderne technieken en machines. En weten tegelijkertijd ook: het draait nog steeds om vakmanschap. Wij weten alles over offset en digitaal drukwerk én de meest up-to-date afwerktechnieken. Bovendien produceren we al ons drukwerk in huis. Dat maakt ons snel en flexibel en jouw verpakkingen en drukwerk mooi, effectief en goedkoop.

Maak kennis met ons team

Johan Laros
Johan Laros Commercieel directeur / Printmanager
Suzanne Straathof
Suzanne Straathof Trafficmanager
Monique de Rijke
Monique de Rijke Trafficmanager
Peter van der Ven
Peter van der Ven Prepress / Automatisering
Arno Tynagel
Arno Tynagel Grafisch vormgever / Stagebegeleider
Mireille van Osta
Mireille van Osta Teamleider PrePress, Innovatie & IT

Vragen over ons?

Neem gerust contact met ons op!