fbpx Partner én fan van Team Visma | Lease a Bike - Altorffer

Project

Partner én fan van Team Visma | Lease a Bike

Partner én fan van Team Visma | Lease a Bike

De geschiedenis van Team Visma | Lease a Bike gaat al even terug

In 2014 begint de samenwerking tussen de schaats- en wielerploeg. Team Oranje wordt opgericht door Jac Orieen Richard Plugge, dit is de overkoepelende entiteit van de ploegen. Per 1 oktober van dat jaar schaatsten de atleten onder de naam Team Lotto NL-Jumbo. Vanaf 1 januari 2015 volgden de wielrenners.

De wielerploeg is voortgekomen uit onder meer Rabobank, Blanco en Belkin Pro Cycling Team. Terwijl de schaatsploeg eerder bekend stond als Team PostcodeLoterij, DSB Bank, Team Activia en BrandLoyalty.

Veel succesvolle atleten komen of kwamen uit voor het team. Onder andere bekende namen zoals Jutta Leerdam, Sven Kramer, Carlijn Achtereekte, Kjeld Nuis, Stefan Groothuis, Patrick Roest, Antoinette de Jong, Robert Gesink, Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk, Laurens ten Dam, Bauke Mollema, PrimozRoglic, Marianne Vos, Fem van Empel en Riejanne Markus. Deze atleten boekte grote successen voor het team, onder andere gouden medailles op de Olympische Spelen, ritoverwinningen in de Tour de France, Giro d’Italiaen Vuelta a España. Maar ook titels op WK afstanden, WK sprint en WK allround.

Nadat Lotto in 2018 besloot te stoppen met de sponsoring, kwam naar buiten dat Jumbo groot in de sportploeg zou stappen. Later voegde softwarebedrijf Visma zich toe. Sinds 1 januari 2024 heeft Jumbo de sponsoring achter zich gelaten en zijn de schaats- en wielerploeg opnieuw gesplitst. Nu staat de wielerploeg bekend als Team Visma | Lease a Bike.

Na de Tour of Guangxi is het weilerseizoen ten einde. Tijd om de balans op te maken; De ploeg mocht in 2023 het vaakst juichen: koploper met maar liefst 69 overwinningen, waaronder ook de leiderstruien van de Giro d’Italia, Tour de France en de Vuelta a España in hetzelfde jaar! Dit is voorheen nog geen enkele ploeg gelukt, een groots historisch moment!

Met 2024 nog maar net begonnen mag de ploeg alweer een nieuw historisch moment op hun naam schrijven. In maart heeft de ploeg zowel Tirreno-Adriatico als Paris-Nice in hetzelfde weekend gewonnen. Ook dit is voorheen geen enkele ploeg gelukt en hiermee staat de ploeg zo vroeg in het jaar al op 15 overwinningen!

Met trots blikken we terug op vele mooie momenten en successen die we met de ploeg hebben beleefd door de jaren heen en hoe we met onze aandacht, aanpak en ambitie klaar kunnen staan. Vanaf het begin in 2014 en in de toekomst, volledig achter deze mooie, nog steeds groeiende ploeg. Samen schrijven we sportgeschiedenis, Beyond Victory!